top of page

Testovali jsme nový DJI Mavic 2 Pro

Nedalo nám a museli jsme otestovat a porovnat novinku na trhu od společnosti DJI s již delší dobu známým DJI Phantomem 4 Pro. Oba disponují podobnými parametry kamery a společnou mají i podobnou pořizovací cenu. Na první dojmy z letu nového "kapesního" dronu od DJI jsme se opravdu velmi těšili.

Letové vlastnosti:

První pocity z letu jsou naprosto jednoznačné. DJI se podařilo posunout ovladatelnost a hlavně stabilitu stroje opět o příčku výš. Test ve velkém větru (cca 45 km/h) v poryvech nad mořem nebyl pro pro tento drobeček vůbec ničím, co by jej omezovalo v naprosto přesném provádění manévrů a natáčení. Ovládání je sice na můj vkus až moc ostré, reakce na pohyb ovládacích páček je dost agresivní, vše se dá ale následně donastavit, případně si na pravé straně ovladače přepnout na Tripod mod a Mavic 2 Pro se rázem stane hodným beránkem. Co je třeba vychválit do nebe je kvalita signálu, dosah a přenos obrazu. V průběhu našeho testování se ani jednou nestalo, že by obraz vypadnul, zakolísal, nebo se ztratil signál úplně. Stabilita spojení se strojem je tak dobrá, že ani překážka mezi strojem a vysílačem v podobě skály, nebo ostrova nepřivodila sebemenší výpadek. Udávaná vzdálenost 8 km rozhodně není reklamní tah výrobce, ale realita. Vybavení stroje protikolizními senzory ze všech stran dělá z Mavic 2 Pro stroj, se kterým se téměř nedá havarovat.

Kvalita záznamu:

Kamera stejně jak u DJI Phantom 4 Pro disponuje palcovým snímačem CMOS. Tento parametr všan neznamená, že budou pořízené snímky stejné, jak u konkurenčního Phantoma. První dojmy a získané výstupy však naznačují, že nový Mavic 2 Pro s kamerou Hasselblad, která nemá mechanickou závěrku, má slabě horší ostrost obrazu a barvy mají nádech do žluta. Ostření přitom probíhá velmi rychle a práce s kamerou při letu je velmi příjemná. Nezbývá, než stroj DJI Mavic 2 Pro brát jako skladný a praktický pomocník hlavně na cestách s velmi dobrým poměrem ceny, velikosti a výkonu.

Nejnovější příspěvky
Následujte nás
  • Facebook
  • Google+ Basic Square
bottom of page